چاپ        ارسال به دوست

اولین اجلاس بهره‌وری در وزارت علوم برگزار می‌شود/ رونمایی از سند «ناب»

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری اولین اجلاس بهره‌وری در آموزش عالی در روزهای ۲۶ و ۲۷ دی ماه سال جاری خبر داد و گفت: در این اجلاس سند نظام ارتقای بهره‌وری عتف (ناب) رونمایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، روح الله رازینی امروز (شنبه) در نشست خبری اولین اجلاس بهره وری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور میرسامان پیشوایی رئیس سازمان ملی بهره وری ایران برگزار شد، اظهار داشت: موضوع بهره وری در دوره جدید وزارت علوم در راستای سیاست های کلی دولت مورد توجه قرار گرفت، رییس جمهور هم روی این موضوع تاکید دارد. مجموعه ای از اقدامات در پی این امر در این وزارتخانه برنامه ریزی شد تا اهداف تعیین شده را محقق کنیم.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات انجام شده برگزاری نشست تخصصی با محوریت بهره وری است که ۲۶ و ۲۷ دی در دانشگاه علامه طباطبائی با شعار دانشگاه نقش آفرین ایران بهره ور و با حضور مدیران بخش بهره وری و عملکرد موسسات آموزش عالی و مدیران کشور برگزار می شود.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست که در سالن شهدای علمی این وزارتخانه برگزار شد، اهداف این اجلاس را برشمرد و گفت: اولین هدف تقویت گفتمان بهره وری در نظام آموزش عالی کشور و موسسات، هدف دیگر توجه به نقش وزارت علوم در بهره وری کشور، هدف سوم نیز توانمندسازی همکاران در شبکه بهره وری آموزش عالی است.

رونمایی از ناب

رازینی افزود: در راستای هدف اول سند نظام ارتقای بهره وری عتف یا ناب تدوین شد و در روز اول اجلاس رونمایی می شود. برای هدف دوم هم امضای تفاهم نامه دانشگاه معین به صورت نمادین انجام می شود و در اولین گام پنج دانشگاه برتر با پنج دستگاه اجرایی تفاهم نامه همکاری امضا می کنند.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها در دو سطح نقش آفرینی می کنند، ادامه داد: نخست در سطح دستگاه های اجرایی و دیگری در سطح استان ها. دانشگاه های معین در ۹ استان تفاهم نامه همکاری با استان ها امضا می کنند و درمورد نقش آفرینی دستگاه های اجرایی نیز در روز اجلاس اعلام می شود.

این مقام مسئول در وزارت علوم همچنین گفت: در این اجلاس برای توانمندسازی شبکه کارگاه های تخصصی و آموزش برنامه ریزی شده است تا با حضور استادان مجرب سازمان ملی بهره وری برگزار شود و اعضای این شبکه با رویکردهای بهره وری بیشتر آشنا شوند.

رازینی تصریح کرد: نظام انگیزشی هم مهم است و برای این منظور برای موثرتر شدن بهره وری در سند ناب بخشی هم به تشویق فعالان این حوزه اختصاص دارد.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد دانشگاه هایی که با دستگاه های اجرایی برای ارتقای بهره وری آن دستگاه‌ تفاهم نامه همکاری امضا می‌کنند، گفت: قرار است دانشگاه تهران با وزارت تعاون، دانشگاه علم و صنعت با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبائی با وزارت اقتصاد و دارایی، دانشگاه شهید بهشتی با وزارت نیرو، دانشگاه تربیت مدرس با وزارت جهادکشاورزی تفاهم نامه امضا کنند.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در مورد بیکاری دانش آموخته‌ها و ارتباط آن با بهره وری آموزش عالی هم اظهار داشت: وضعیت باید در حوزه اشتغال دانش آموخته ها بهتر باشد و این موضوع دو جنبه دارد؛ یکی اینکه ‌آموزش عالی چقدر توانسته نسبت به اشتغال دانش آموخته ها اقدام کند و جنبه دیگر به بازار برمی‌گردد و باید دید چقدر ظرفیت بهره مندی و مجموعه نظام‌های اداری و استخدامی ما متناسب با توانمندی‌های دانش آموخته ها است.

رازینی ادامه داد: دانش آموخته ها در بعضی حوزه ها و رشته ها توانمندی دارند که بازار آنها را جذب نمی کند و بنابراین در جریان کار توانمندی خود را از دست می‌دهند.

وی به برنامه های اجلاس بهره وری در وزارت علوم اشاره کرد و گفت: تعدادی از مسائل بهره وری کشور و آموزش عالی را در این اجلاس در سامانه نظام ایده ها و نیازهای آموزش عالی «نان» رونمایی می کنیم تا اگر متخصصان پیشنهادی دارند، پیشنهادهای خود را برای حل این مشکلات مطرح کنند.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: در این حوزه خلا وجود دارد که آن هم نظام رصد و پایش مناسب است. در حال حاضر در آموزش عالی نظام مناسبی برای رصد و پایش نداریم، البته اکنون اشتغال دانش آموخته ها رصد می شود ولی باید دقیق تر بدانیم چقدر دانش آموخته ها در مشاغل مرتبط با رشته های خود مشغول به کار هستند.

رازینی همچنین در تبیین اقدامات این مرکز گفت: اقدامات بسیاری در ۲ سال گذشته انجام شده است و یکی از این اقدامات اصلاح و بازبینی فرآیندهای جذب اعضای هیات علمی است که به دلیل ملاحظاتی طولانی بود و باید هم اینطور باشد ولی با بازبینی و اصلاحات برخی فرآیندها کوتاه تر شد. همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه ها که ابتدای امسال اجرا شد و سال آینده هم ادامه دارد، شاخص های بازبینی و بهره وری در نظر گرفته شد.

ارتقای بهره وری در کشور در پنج سال آینده اولویت است

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران نیز در این نشست با تعریف موضوع بهره وری گفت: در بند اول سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه، هدف اصلی این برنامه تحقق رشد اقتصادی مبتنی بر افزایش بهره وری کل عوامل تولید عنوان شده است، ارتقای بهره وری در کشور در پنج سال آینده اولویت است و همه نهادهای دولتی و خصوصی باید برای تحقق این هدف تلاش کنند.

پیشوایی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی باید در چهار مولفه شامل منابع انسانی، سرمایه، علم فناوری و مدیدیت به موضوع بهره وری بپردازند و آن را در نظر بگیرند. بنابراین انتظار می رود که در این چهار عنصر در دستگاه های‌اجرایی تحولی را در پنج سال آینده شاهد باشیم تا یک سوم از رشد افتصادی را از محل بهره روری کسب کنیم.

وی همچنین اظهار داشت: یکی از حوزه هایی که نقش کلیدی محوری و زیرساختی برای بهره وری دارد، حوزه علوم، تحقیقات و فناوری است که هم یک نقش درونی و هم یک نقش فرابخشی ناظر به سایر دستگاه‌ ها دارد، زیرا اگر درست کار کند بقیه حوزه ها هم ارتقا می یابند. بر همین اساس هم رئیس جمهور تکلیف کردند دانشگاه ها هم نسبت یا بهره وری خود و هم نسبت به سایر حوزه ها دغدغه داشته باشند.

کدام استان‌ها با دانشگاه‌های معین تفاهم‌نامه دارند

رئیس سازمان ملی بهره وری ایران در مورد همکاری دانشگاه‌های معین با استان‌ها برای افزایش بهره وری هم اظهار داشت: بعد از دیدار روسای دانشگاه ها با رییس جمهور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مهر ماه گذشته که از دانشگاه‌ها خواسته شد در بهره وری نقش آفرین باشند، همکاری دانشگاه معین به تصویب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت رسید و قرار شد هر دانشگاهی بر اساس مزیت دانشگاهی در کنار یک دستگاه اجرایی یا استان قرار گیرد و برای حل مسائل بهره وری به آن دستگاه یا دانشگاه کمک کند.

پیشوایی ادامه داد: این روند از سال گذشته آغاز شد و هشت استان با هشت دانشگاه تفاهم نامه همکاری امضا کرده اند و استان نهم نیز در شرف امضای تفاهم نامه است. این تفاهم نامه ها با نمایندگی دانشگاه معین هر استان به امضای استاندار، سازمان مدیریت برنامه ریزی استان، رییس دانشگاه معین و سازمان ملی بهره وری می رسد و در واقع چهار جانبه است.

وی همچنین گفت: تاکنون این تفاهم نامه در استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، یزد، اردبیل، گلستان و فارس امضا شده و استان سمنان نیز در شرف امضای تفاهم نامه است.

رئیس سازمان ملی بهره وری در مورد روند نظارت بر این تفاهم نامه ها نیز اظهار داشت: سازمان ملی بهره وری و وزارت علوم هر دو روی روند اجرای این تفاهم نامه ها نظارت دارند.

پیشوایی همچنین در خصوص شاخص بهره‌وری در وزارت علوم یادآور شد: در ابتدای دولت سیزدهم وزارت علوم از دستگاه‌هایی بود که بهره وری پایینی داشت ولی با ۲ سال تلاش‌ اکنون در وضعیت متوسط قرار دارد و امیدواریم در ارزیابی که پایان سال انجام می‌دهیم، شاخص بهره وری در وزارتخانه بهتر هم شده باشد.

وی همچنین در مورد نرخ بیکاری دانش آموخته ها و ارتباط آن با بهره وری گفت: بر اساس گزارش سازمان ملی بهره وری با افزایش سطح تحصیلات و تجربه نیروی کار، تولید یا خروجی نیروی کار افزایش پیدا نمی کند یا حداقل به میزان مرتبط و متناسب افزایش نمی یابد.


٠٩:٥٥ - يکشنبه ٢٤ دی ١٤٠٢    /    عدد : ٤٥٣٨    /    تعداد نمایش : ٧٣٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج





اطلاعیه ها (بایگانی)
رویدادهای آینده (ادامه...)