چاپ        ارسال به دوست

در شانزدهمین کنفرانس اروپایی انتشار امواج و آنتن‌ها؛

۲ عضو هیأت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتي و فناوري پيشرفته ۴ مقاله در اسپانیا ارائه کردند

چهارمقاله از ۲ عضو هیئت‌علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در شانزدهمین کنفرانس اروپایی انتشار امواج و آنتن‌ها در اسپانیا پذیرفته و ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه در راستای خط‌مشی و سیاست‌های دانشگاه به‌منظور حضور در مجامع معتبر علمی بین‌المللی، دکتر علی فرحبخش و دکتر سید علی رضوی پاریزی از اعضای هیئت‌علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در شانزدهمین کنفرانس اروپایی انتشار امواج و آنتن‌ها (16th European conference on Antenna and Propagation (EuCAP 2022) به ترتیب سه و یک مقاله با موضوع آنتن و انتشار امواج، ارائه کردند.

بر پایه این گزارش دکتر فرحبخش در تشریح مقاله‌های ارائه‌شده در ابتدا به مقاله "آنتن آرایه‌ای تک لایه دارای قطبش دوگانه برپایه موجبر شکاف هوایی صفحه موازی" اشاره کرد و عنوان کرد: امروزه آنتن‌ها با بهره بالا در سیستم‌های ارتباطی، رادار و تصویربرداری به‌ویژه در باند فرکانس موج میلی‌متری موردتوجه قرارگرفته‌اند.

وی افزود: درحالی‌که موجبر فلزی به دلیل کارایی بالا، انتخاب مناسبی برای ساخت شبکه تغذیه آنتن آرایه اسلات است مشکل اصلی موجبر فلزی پیچیدگی ساخت آن است.

وی اظهار داشت: فناوری موجبر شکاف هوایی برای ساده کردن فرآیند ساخت پیشنهادشده است که از باند توقف ساختار میله‌های متناوب برای محدود کردن امواج الکترومغناطیسی به یک مسیر خاص بدون هیچ‌گونه اتصال الکتریکی استفاده می‌کند که منجر به ساخت ساده ساختار ازنظر مکانیکی می‌شود. از سوی دیگر، با استفاده از آنتن با دو قطبش متعامد، می‌توان ظرفیت کانال ارتباطی را به‌طور مؤثر افزایش داد که امروزه بسیار موردتوجه قرارگرفته است.

وی بابیان اینکه یک آنتن آرایه‌ای با دو قطبش متعامد خطی بر پایه موجبر شکاف هواییِ صفحه موازی در این مقاله ارائه‌شده است افزود: ساختار آنتن تنها یک‌لایه دارد که منجر به ساده‌سازی فرآیند ساخت می‌شود.

فرحبخش افزود: المان آرایه، دارای چهار پچ است که توسط یک موجبر صفحه موازی از طریق یک شکاف صلیب‌شکل تحریک و از دو سهموی برای تغذیه موجبرهای صفحه موازی در دو جهت متعامد استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: نتایج شبیه‌سازی‌شده نشان می‌دهد که پهنای باند آنتن 8.8 درصد و حداکثر بهره آن 25.5 dBi و بازده آن حدود 85 درصد است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه درباره موضوع مقاله دیگر در خصوص ماتریس باتلر 60 گیگاهرتز بر پایه موجبر شکاف هوایی ریج، تصریح کرد: فناوری آنتن با چند پرتو به دلیل کارآیی بالا برای سیستم‌های ارتباطی مختلف موردتوجه ویژه قرارگرفته است.

وی بابیان این‌که فناوری یادشده به‌طور گسترده در ایستگاه‌های BTS، ارتباطات ماهواره‌ای و رادارهای خودرو و ... پیاده‌سازی شده‌اند افزود: ماتریس باتلر یک شبکه تغذیه غیرفعال و کم‌هزینه است که برای تغییر پرتو آنتن آرایه‌ای در جهات مختلف استفاده می‌شود.

به گفته فرحبخش در این مقاله، یک ماتریس باتلر 4×4 بر پایه موجبر شکاف هوایی ریج برای کاربردهای 60 گیگاهرتز ارائه‌شده است و نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد افت برگشتی و ایزولاسیون کوپلر بهتر از 15 دسی‌بل است.

همچنین، خروجی‌ها با یکدیگر هم‌فاز و هم دامنه‌اند. در پهنای باند 59-61 گیگاهرتز که به‌دست‌آمده است. وی خاطرنشان کرد: این طراحی ماتریس باتلر پهن باند می‌تواند نقش مهمی در طراحی شبکه تغذیه آرایه‌های پهن باند داشته باشد.

دکتر فرحبخش در تشریح نتایج مقاله «طراحی آنتن با دو قطبش دایروی با تغییر پلاریزاسیون به‌صورت مکانیکی بر پایه موجبر شکاف هوایی» گفت: آنتن‌های آرایه‌ای موج میلیمتری با قطبش دایروی توجه فزاینده‌ای را در سال‌های اخیر به خود جلب کرده‌اند.

وی یادآور شد: شبکه‌های سلولی نقطه‌به‌نقطه، ماهواره‌های موج میلی‌متری و دیگر کاربردهای شهری به آنتن آرایه‌ای با قطبش دایروی دوگانه کم‌هزینه، با کارایی بالا و بهره بالا نیاز دارند، زیرا این نوع آنتن‌ها در برابر عدم تطبیق پلاریزاسیون و تداخل چند مسیری مقاوم هستند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه عنوان کرد: در این مقاله یک آنتن آرایه‌ای دارای دو قطبش دایروی برای کاربردهای باند V پیشنهادشده است.

وی افزود: موجبرهای شکاف هوایی نیازی به اتصال الکتریکی ندارند، با استفاده از یک مکانیسم لغزشی بر پایه موجبر شکاف هوایی شیاری، امکان دستیابی به قطبش دایروی راستگرد و چپگرد فراهم‌شده است. به این صورت که با لغزش صفحه تشعشعی آنتن به سمت پایین یا بالا، آنتن قطبش دایروی راستگرد و یا چپگرد را تشعشع خواهد کرد.

وی گفت: نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که آنتن پیشنهادی دارای نسبت محوری زیر 3 دسی‌بل و بهره آنتن 14 دسی‌بل در پهنای باند موردنظر از 58-62 گیگاهرتز است.

دکتر سید علی رضوی پاریزی عضو هیئت‌علمی دانشگاه نیز مقاله "طراحی دریچه آنتن با پرتو ثابت و بهره بالا در باند 140 گیگاهرتز با استفاده از مفهوم آرایه شکافی موج نشتی" را در کنفرانس مذکور ارائه کرده است.

وی بابیان اینکه امروزه با توسعه روزافزون سیستم‌های ارتباطی بیسیم، استفاده از باندهای فرکانسی با ترافیک کم یا بدون ترافیک بیش‌ازپیش موردتوجه قرارگرفته است افزود: یکی از این باندهای فرکانسی، محدوده فرکانسی بالای 100 گیگاهرتز است که برای ارتباطات نسل پنجم (5G) و بالاتر (6G و ...) موردتوجه قرارگرفته است.

وی تصریح کرد: این محدوده فرکانسی با در دسترس قرار دادن پهنای باند بسیار زیاد می‌تواند گزینه مناسبی برای لینک‌های ارتباطی پرسرعت در نسلهای بعد ارتباطات بیسیم به شمار رود.

به‌گونه‌ای که در نسل‌های بعدی ارتباطات بیسیم انتظار می‌رود هر کاربر اتصالی با نرخ بیت بیش بر 1 گیگا بیت بر ثانیه با شبکه داشته باشد و این به معنی پشتیبانی از ترافیک بالای داده با نرخ بیش از 50 گیگا بیت بر ثانیه در ایستگاه‌های پایه است.

رضوی با اشاره به اینکه برای تحقق این امر لازم است از لینک‌های بک هال پرسرعت بین ایستگاه‌های پایه استفاده شود افزود: این لینک‌های ارتباطی به‌صورت نقطه‌به‌نقطه بوده و از آنتن‌های با سنت‌گرایی و بهره بالا استفاده می‌کنند. در محدوده فرکانسی بالای 100 گیگاهرتز به دلیل اتلاف بالای مسیر در مسافت‌های حدود چند کیلومتر و همچنین محدود بودن توان خروجی ادوات الکترونیکی، طراحی بخش آنتن در این لینک‌های ارتباطی بسیار کلیدی و بااهمیت است.

وی با بیان اینکه در طراحی آنتن در محدوده فرکانسی بالای 100 گیگاهرتز به دلیل تلورانس بسیار کم در پروسه ساخت، به ساختاری با هندسه ساده و درعین‌حال کارایی تشعشعی بالا نیاز است افزود: در این راستا، در این مقاله یک طرح جدید برای پیاده‌سازی دریچه آنتن با بهره و کارایی تشعشعی بالا و درعین‌حال با هندسه نسبتاً ساده و مناسب برای محدوده فرکانسی 140 گیگاهرتز ارائه‌شده است.

 

به گفته دکتر رضوی پاریزی در این طرح دریچه آنتن آرایه‌ای از شکاف‌های عرضی بوده که بر روی یک موجبر صفحه موازی ایجاد شده‌اند و توسط دو موج تخت با اختلاف فاز 180 درجه تغذیه می‌شوند. مکانیزم تشعشعی این دریچه مبتنی بر مفهوم آرایه موج نشتی است. ساختار تغذیه دریچه در این طرح بسیار ساده بوده و تحقق آن در فرکانس‌های موج میلیمتری از پیچیدگی بالایی برخوردار نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این کنفرانس از سال 2006 هر ساله توسط سازمان EurAAP به منظور ایجاد یک گردهمایی بین متخصصین آنتن و انتشار امواج از صنایع، دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی سراسر دنیا در یکی از کشورهای اروپایی برگزار می‌شود و جزو ۲ کنفرانس برتر در سطح بین المللی در زمینه آنتن و انتشار امواج به شمار می‌رود. همچنین شرکتهای معتبر بین المللی از سراسر دنیا همچون Apple،Technologies NSI-MI، Huawei،AIRBUS، ANSYS، 3DSIMULIA و .... در نمایشگاه آن به ارائه محصولات و دستاوردهای خود می‌پردازند. امسال نیز این کنفرانس 7 الی 12 فروردین 1401، در شهر مادرید در کشور اسپانیا برگزار گردید.

 


٠٨:٣٨ - سه شنبه ٣ خرداد ١٤٠١    /    عدد : ٣١٩٨    /    تعداد نمایش : ١٩٨٥


کاربر مهمان
1402/01/19 15:11
0
0
آرزوی موفقیت روز افزون برای این دو عزیز دارم و افتخار میکنم که دانشجوی همچین اساتید بزرگی هستم ،،
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج






اطلاعیه ها (بایگانی)